7o

В Меморіальному музеї «Калуська в’язниця» відбулась лекція присвячена 103-й річниці Акту злуки УНР та ЗУНР під назвою «Україна у боротьбі за збереження державної незалежності (1918 – 1921 рр.). Акт Злуки»

  • 2022.01.21 15:49
    • Громада
    • Культура
  • 470

21 січня 2022 року в Меморіальному музеї «Калуська в’язниця» відбулась лекція, присвячена 103-й річниці Акту злуки УНР та ЗУНР під назвою «Україна у боротьбі за збереження державної незалежності (1918 – 1921 рр.). Акт Злуки».

    До участі в заході були запрошені Сергій Адамович – доктор історичних наук, завідувач кафедри теорії та історії держави і права, професор Прикарпатського національного університету В. Стефаника, Олег Ониськів – консультант Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області, викладач Калуського фахового коледжу економіки, права та інформаційних технологій Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, громадськість міста.

     З вітальним словом до присутніх звернувся Олег Відливаний, в. о. директора Комунального закладу «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради».

    Модератор заходу – Людмила Андрійчук, наукова співробітниця Меморіального музею «Калуська в’язниця» привітала гостей та ознайомила з темою лекції.

    Доктор історичних наук, завідувач кафедри теорії та історії держави і права, професор Прикарпатського національного університету В. Стефаника Сергій Адамович розповів про історичні передумови Акту Злуки між УНР та ЗУНР, наголосив на важливості соборницьких прагнень, поділився сучасними напрацюваннями науковців, які пов’язані з цією тематикою, а також подарував у фонд «Музейно-виставкового центру Калуської міської ради» власні книги.

     Заступник міського голови Надія Гуш подякувала доктору історичних наук за змістовну доповідь та на згадку про захід подарувала йому сувенір.

    Олег Ониськів мав доповідь на тему: «Юридичні аспекти об’єднання ЗУНР і УНР».

   Людмила Андрійчук, розповіла присутнім гостям про події 1918-1919 років за допомогою презентації та короткої відеохроніки 1919 року. На завершення, ведуча акцентувала увагу на важливості проведення подібних заходів для подальшого дослідження, аналізу та осмислення тогочасних подій.

Інші новини