11o

Муніципальна інспекція нагадує: відповідно до п. 1.3. ПДР України «Учасники дорожнього руху зобов'язані знати й неухильно виконувати вимоги Правил дорожнього руху, а також бути взаємно ввічливими»

  • 2024.09.06 20:51
    • Громада
  • 35

За період з 30 серпня по 5 вересня поточного року інспектори з паркування відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради підготували 42 постанови про накладення адміністративного стягнення та направили їх рекомендованими листами порушникам, які добровільно не оплатили штрафи, отримані у період липня-серпня 2024 р.


Також муніципальна інспекція нагадує, що отримавши повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил зупинки та стоянки (жовтий листок на лобовому склі), громадяни, відповідно до ст. 300 ч.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, мають право сплатити 50 % від розміру штрафу протягом 10 банківських днів. Якщо протягом цього часу порушник не сплатив штраф, то відповідна постанова буде надіслана рекомендованим листом на адресу реєстрації місця проживання власника автомобіля.


У разі несплати штрафу протягом 30 днів з дня набрання законної сили постанови, вона підлягає примусовому виконанню. Відповідно до ст. 308 ч. 2. КупАП, при примусовому виконанні постанови про стягнення штрафу за порушення правил зупинки та стоянки транспортних засобів з правопорушника стягується сума штрафу у подвійному розмірі.


Також у вказаний період інспектори здійснювали прийом громадян, проводили роз’яснювальну роботу, систематично обстежували територію на майдані Шептицького, 7 на предмет порушень правил зупинки та стоянки транспортних засобів.

Інші новини