24o

Калуський ліцей отримає тисячу євро для облаштування простору для громади

  • 2024.05.14 15:02
    • Громада
    • Освіта
  • 117

Завершився перший етап проекту «Спільна ініціатива України та Румунії для соціального відновлення, інклюзії та згуртованості українських громад» за донорської підтримки AICS.

Він має на меті підтримати та сприяти соціальній згуртованості в громаді через об’єднання навколо освітнього компоненту.

З понад 200 закладів освіти України до наступного етапу відібрано 25 шкіл. І серед них – Калуський ліцей №6. Участь у проекті взяла команда в складі: Ірини Люклян, начальниці управління освіти, Тетяни Сеньків, заступниці начальника управління - начальник відділу підприємництва та грантів, Віри Притуляк, керівниці закладу, Анастасії Яковини, педагога- бібліотекаря та Тетяни Калугіної, медсестри, внутрішньо переміщена особа з Луганської області.

За підсумками проведеної попередньої роботи заклади отримають по 1 тис. євро для створення простору, укомпектування його меблями.

Пізніше будуть проведені онлайн-навчання для освітян, школярів та діалогово-ініціативної групи. Наступний етап проекту, який буде проведено з червня, передбачає написання заявки (реалізація ініціативи за результатами діалогу) для отримання гранту у розмірі 2 250 євро. 

Загалом проект, який триватиме до березня 2025 року, сприятиме створенню простору для об’єднання мешканців громади та підтримки їх у процесі самоорганізації. А також відновленню та розвитку соціальної згуртованості задля прийняття рішень й реалізації ініціатив, спрямованих на відновлення і розвиток громад.

Інші новини