19o

Міський голова Андрій Найда підписав Меморандум про співпрацю з ГО «Tech StartUp School»

  • 2024.05.13 10:02
    • Громада
    • Освіта
    • Міжнародна співпраця та побратимство
  • 90

Підписано Меморандум про співпрацю між Калуською міською радою і ГО «Tech StartUp School».

Документ підписали на базі ГО «Tech Startp School» у Льовові, де 11 травня проходив Bootcamp стартапу «Батяри 2024». Участь у цьому проекті брали діти з Калуської громади. Від із жовтня минулого року у рамках проєкту відбувалися онлайн навчання із біотехнологій, робототехніки, медіаграмотності, ораторської майстерності, управління та конструювання дронів, 3D моделювання і друк та ін. 

Калуську делегацію у Львові представляли, зокрема, Калуський міський голова Андрій Найда, депутатки Калуської міської ради Оксана Савчук та Алла Попельницька, директорка Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка Оксана Табачук та директор Голинського ліцею Радіон Прокопчук.

Організація «Tech StartUp School» заснована у 2017 році викладачами та професорами Національного університету «Львівська політехніка». Робота команди добре відома у Калуській громаді. Для школярів реалізовано низку проєктів, курсів та творчих заходів: 

- проєкт для навчання школярів основам програмування (учасниками стали близько 400 дітей із закладів освіти Калуської громади);

- навчання зі створення проєктів у Зимовій школі учнівського самоврядування (у десятку кращих увійшли проекти учнів Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка та ліцеїв №№5,6; переможне ІІІ місце посіли учениці Калуського ліцею №6 із проектом «Арт-клас», який згодом успішно реалізували); 

- команда Голинського ліцею стала фіналістом конкурсу «Екомаратон», що організовувала громадська організація.

У нас уже є низка ідей, яку ми плануємо втілити в життя. Серед них: 

- створення центру для розвитку ліцеїв;

- створення міського центру для трансферу технологій та знань між різними сферами діяльності та різними поколіннями;

- відкриття єдиного простору для розвитку технологій та спільноти, що створює нові компанії, продукти та сервіси для міста;

- розвиток міської інфраструктури з повним закритим циклом для підприємницьких освітніх програм, створення прототипів із кращим світовим обладнанням, центру трансферу технологій та підтримки просуванню бізнесу. 

«Відрадно, що, врешті-решт, ми офіційно укріпили співробітництво між Калуською міською радою та ГО «Tech Startup School». Адже я переконаний, що така кооперація дозволить нам надалі реалізовувати ще більше потужних проектів, що стануть надзвичайно корисними для освітянської спільноти нашої громади,» — зазначив Калуський міський голова Андрій Найда.

Інші новини