23o

Сьогодні, 10 травня, відбулася традиційна нарада за участі представників старостинських округів. 

  • 2024.05.10 15:59
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 111

Перед початком наради міський голова Андрій Найда нагородив учасників і переможців конкурсу «Дизайн великодньої листівки міського голови».

Заступниця директора Калуської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Алла Гудзовата поінформувала присутніх про організацію суспільно корисних робіт на Калущині. За її словами, є можливість залучення до цих робіт у напрямку сприяння обороноздатності держави.

— Плетіння маскувальних сіток, робота з пошиття та виготовлення військового одягу, засобів індивідуального заходу, виготовлення печей-буржуйок, виробництво і збирання дронів та іншого обладнання, спорядження, виготовлення окопних свічок, сухпайків тощо, — конкретизувала Алла Гудзовата. — Наразі такий вид послуги у Службі зайнятості як суспільно-корисні роботи працює активно як в Україні, у рамках проєкту «Армія відновлення», так і в Івано-Франківській області. Цього року такий вид робіт впроваджено і у Калуській громаді. Від початку цього рішення майже 70 направлень видано особам, які стоять на обліку у центі зайнятості і шукають роботу. Оплата йде повністю за кошти фонду зайнятості, і перевищує рівень зарплати, яку пропонують у більшості актуальних вакансій у місті.

Обговорили питання форми організації погосподарського обліку. Зараз у державі триває перехід на ведення цього обліку в електронному форматі. Є заперечення, із вимогою ведення паперових книг. Однак, більшість старост зійшлися на думці, що вести такий облік у електронному форматі зручно, а дублювати його на паперових носіях – недоцільно. 

Також у громаді стимулюють і перехід освітніх закладів на ведення електронних щоденників і журналів. 

— На часі багато закладів у нашій громаді перейшли на ведення електронних журналів, електронних щоденників. У місті це майже 80% закладів, у сільській місцевості цей процес трішки відстає, — констатувала начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян. — Це є зручно і для батьків, в першу чергу, і для дітей. У своїх електронних кабінетах можна побачити і домашнє завдання, і оцінки. Цей облік ведеться дуже справедливо, справді, і є вимогою часу.

Із 14 травня в Україна стартує Національний мультипредметний тест. Два пункти у Калуській громаді — повністю готові. Там цьогоріч відбудеться 20 сесій НМТ. 

Також в управлінні освіти працюють над організацією свята для обдарованих дітей із нагоди Дня міста. На канікулах планують провести і триденний табір «Сокіл-Джура».

Начальник управління житлово-комунального господарства Тарас Фіцак поінформував присутніх про комунальні роботи, що цього тижня виконані у старостинських округах. 

Начальниця управління культури, національностей та релігій Любов Джуган представила актуальну інформацію про роботу галузі культури у громаді за останній тиждень. 

Начальник управління молоді і спорту Калуської міської ради Руслан Цюпер зупинився на основних спортивних досягненнях, подіях і роботах у громаді:

- вихованці відділення спортивного орієнтування ДЮСШ Калуської міської ради вибороли право на участь у Чемпіонаті Європи U-16, а вихованці відділення вільної боротьби уже із 12 травня виступатимуть на Чемпіонаті Європи у Греції;

- У неділю, 12 травня, у с. Студінці відбудеться благодійний матч на підтримку ЗСУ між командами «Студінка» і «Скала» (м. Стрий), початок о 15:30;

- працівники КП «Спорт-арена» здійснюють покіс футбольних полів у громаді: приведено до ладу 12 полів у старостинських округах і стадіон «Хімік».

Про спокійну ситуацію у старостинських округах на свята відзвітував заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Олег Тарбєєв. Упродовж 2-х днів у старостинських округах тривали налаштування нових систем оповіщення. 

На нараді також обговорили стан виконання протокольних доручень. Старости відвітували про стан справ у округах, де вони працюють.

Інші новини