19o

Біля озера на вул. Рубчака в Калуші облаштовують зону для відпочинку

  • 2024.07.10 10:38
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 57

Працівники КП «Калушавтодор» працюють над тим, щоб кардинально змінити територію навколо водойми, що на вул. Рубчака, та облаштувати цю локацію як зону відпочинку для калушан. Зазначають, що у водоймі, глибина якої становить місцями від 1.80 м до 2.00 м, є риба.

Комунальники розчищали водойму, з якої дістали велику кількість побутового та великогабаритного сміття. Окрім того озеро щільно встелене водоростями, які впродовж багатьох років не розчищали, та очеретом. 

  Також провели роботи із вирівнювання поверхні землі та підняття берегу.

«Неблагополучна історія майже в центрі міста. Звичайно, що так не має бути. Тож триває активна робота над поліпшенням ситуації. Задавнена проблема неналежного стану водойми нарешті буде вирішена. Цьому передувало і звернення мешканців приватного сектору неподалік, які скаржилися на часті підтоплення своїх земельних ділянок через збільшення рівня води в озері, і засміченість канави, що веде до зливової каналізації, яку нещодавно працівники підприємства розчистили, і, звичайно, мор риби. Нарешті всі ці проблеми будуть вирішені, завдяки сумлінній та кропіткій праці наших комунальників», - поділився міський голова Андрій Найда. 

Розпочалися роботи із насадження клумб. «Наразі вже тут ростуть спіреї, хости, агератум, чорнобривці, гібіскуси, - розповідає начальниця дільниці з озеленення Анна Бігун, - Далі – будуть і хвойні рослини». Всі рослини самотужки вирощуються озеленювачами в комунальній теплиці. Загалом на території біля озера буде різноманіття багаторічних рослин, які милуватимуть око не лише в теплу пору. Озеленювачі планують облаштувати квіткові арки з нелистопадним плющем та плетистими трояндами, гліцинія. Будуть встановлені й дитячі пісочниці, гірки, гойдалки, лавочки.

Закликаємо мешканців берегти те, що створюється важкою працею та з великою любов’ю.

Інші новини