17o

Відбулася нарада за участю директорів ЗЗСО та депутатів Калуської міської ради

  • 2023.09.22 15:51
    • Громада
    • Освіта
  • 140

21 вересня за участю міського голови Андрія Найди відбулася зустріч директорів закладів загальної середньої освіти Калуської громади і депутатів міської ради. Зустріч ініціювали освітяни у контексті розгляду міською радою роботи управління освіти.

Відразу ж виявилося, що підняті теми невіддільні від процесу формування бюджету на наступний рік. Адже при його плануванні необхідно зважати на проблеми освітніх закладів, проте, з огляду на реалії, доведеться врахувати лише найнагальніші, дійсно першочергові. Уже в поточному році громада не доотримує освітньої субвенції на рівні 18 млн грн і з місцевого бюджету доводиться дофінансовувати повноваження держави. А прогноз на бюджет 2024 оптимізму не додає. Оскільки, вірогідна загроза вилучення «військового» ПДФО та додаткових 4% цього податку на різницю в тарифах.

Тому потрібно спільно напрацювати такий механізм функціонування закладів освіти, який би «вмістив» галузь у формулу державної субвенції. В ході непростої, іноді – емоційної, проте конструктивної зустрічі дійшли спільного знаменника у багатьох питаннях. Зокрема, щодо створення піклувальних рад при освітніх закладах та налагодження дієвої комунікації керівників з депутатами та керівництвом громади. Також вирішено чимшвидше розглянути подані освітянами пропозицій, щоб об’єктивно сформувати проєкт бюджету громади на 2024 рік.

Інші новини