8o

Молодих активістів Калуської громади навчали ефективного діалогу

  • 2023.06.02 13:10
    • Громада
  • 156

2 червня у Калуші відбувся тренінг на тему «Залучення молоді до управлінських процесів у громаді». Проєкт «Лабораторії творчого діалогу у громадах» реалізовується спілкою «Громадські ініціативи України» спільно із ULEAD з Європою.

«Ми працюємо, щоб показати, що діалог – це важливий і ефективний інструмент впливу молоді на прийняття рішень у громаді», - запевнив Андрій Фендик, регіональний координатор проєкту.

Подібні діалогові зустрічі відбуваються ще у 12-и областях України і мають на меті навчити молодіжних лідерів ефективної комунікації .

У Калуші учасники обговорили перспективи і труднощі, з якими які можуть виникнути у молодої людини чи громадської організації на шляху до втілення ідеї, отримали практичні поради про те, як можна спростити роботу і долучитися молодій людині до прийняття рішень у громаді.

Нещодавно створена Молодіжна рада вже долучилася до організації низки заходів у нашому місті. Зараз мають на меті зробити свою роботу максимально цікавою і корисною для молоді громади.

«Ми хочемо знати, хто така калуська молодь. Бо часто її потреби не сходяться з тим, що пропонують у громаді. Тому зараз проводимо соціологічні опитування, щоб дізнатися про справжні зацікавлення і потреби», - каже голова Молодіжної ради Калуша Олег Кіндрацький.

Відтак, уже до осені у Молодіжній раді планують представити паспорт молоді Калуської громади, і на його основі планувати подальшу діяльність.

Між тим, молодь громади чекає ще одна зустріч у рамках «Лабораторії творчого діалогу».

Інші новини