11o

НІ, НЕ ЗАМАЛІ! ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ГРОМАДИ ПРАЦЮВАЛА МОБІЛЬНА НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ «Малий іще, підрости»

  • 2023.08.18 14:48
    • Громада
    • Освіта
  • 173

   Так реагує більшість дорослих на зацікавлення дітей наукою. Ці аргументи не для покоління "зумерів".

  Сучасні діти можуть цікавитись новітніми науковими і технічними досягненнями, самостійно опановувати нові знання, робити посильні кроки для того, щоб у майбутньому стати фаховими науковцями і техніками. І, як показує практика, їм це цікаво. Громадська ініціатива StartUpSchool разом із Представництвом Дитячого фонду ООН (UNICEF» та волонтерами із ГО «Інститут суспільних ініціатив» розпочали проєкт «TechLabino». «TechLabino» – мобільна наукова лабораторія, яка пропонує для дітей майстер-класи із робототехніки, хімії, біотехнологій. Це не просто демонстрація цікавинок науки, але і реальна можливість власноруч спробувати, протестувати, створити щось цікаве для себе і корисне – для загалу. Відрадно, що дітям розповідали і про те, що великий вклад у розвиток науки зробили українці. Варто тільки загати ректора найстарішого у Європі, Болонського, університету Юрія Дрогобича!

У вітальному слові керуючий справами виконкому Олег Савка наголосив, перед нами справа відновлення і розбудови сучасної держави, а для цього наука – просто необхідна.

Цікаво було і мали, і дорослим.

— Можливо, серед нас є майбутні історики, хіміки, фізики, астронавти і навіть президенти. Тому наука – це важливо. І ми це сьогодні показуємо. Адже важливо і просто спілкуватися разом, і бути разом у цей важкий час для України, - наголошує координатора проєктів ГО «Інститут суспільних ініціатив» Оксана Савчук.

Проєкт стартував із Калуської громади. На нього зареєструвалися більш,ніж півтисячі школярів віком від 10 до 18 років.

Лабораторія розташувалася у ПК «Юність». Дітям пропонували: - тест-драйв електричного велосипеда; - виготовлення крему для загоєння ран; - керування дроном; - знайомство з 3D моделюванням і друк сувеніру на згадку; - робототехніку і змагання роботів у лабіринті; - виділення ДНК із пшениці та інші хімічні досліди.

Молоде покоління іде у ногу з часом, не зважаючи на складне сьогодення. Адже їм відбудовувати країну і творити майбутнє!

Інші новини