13o

МОЛОДЬ У ДІЇ: ІСТОРІЯ ЩЕ ОДНІЄЇ ТОЛОКИ

  • 2024.04.21 16:00
    • Громада
    • План заходів
  • 96

ПІД ЧАС ТОЛОКИ НА БЕРЕЗІ ЛІМНИЦІ ВДАЛОСЯ ЗІБРАТИ ТРИ КУБИ СМІТТЯ
Спільна мета – чиста природа — об’єднала близько двох десятків активних школярів та студентів. У день довкілля, 20 квітня, організували прибирання території на березі Лімниці у Хотіні.
Як повідомила співзасновниця ГО «Молодь у дії», психологиня КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Калуської міської ради» Іванна Гриців, вдалося прибрати чималу територію: від пішохідного мосту у Хотіні до ділянки, яку місцеві називають «Верби». Сміття на території — дуже багато, і найгірше, що це — пластик. Він розкладається дуже багато років.
Допомогу в організації толоки надали управління освіти і управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради. До роботи долучився і заступник міського голови Богдан Білецький.
Комунальники надали молодим людям необхідний інвентар.
Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства Тарас Фіцак, за день вдалося зібрати три кубометри сміття. Це — немало: заповнили сміттєві урни і мішки. Сміття вивезли працівники комунальних служб.
ГО «Молодь у дії» організувала цю толоку в рамках проекту «Калуш сортує», що створений у межах програми UPSHIFT, яку в Івано-Франківській області реалізує ГО «МІЖ ІНШИМ», за підтримки ЮНІСЕФ.
Команда «Молодь у дії» упродовж місяця проводила лекції-тренінги у закладах освіти для обізнаності молоді про сортування відходів. У трьох ліцеях та двох коледжах громади, які були долучені до проєкту, також сортують сміття. Виручені кошти зможуть використовувати на потреби закладу.
Організатори кажуть: головне, щоб добрий приклад поширювався і на інші навчальні заклади, установи,організації.
Зробімо довкілля чистішим, і життя — кращим!

Інші новини