32o

Міський голова Андрій Найда зустрівся з творчою молоддю, яка працювала над створенням Великодніх листівок

  • 2024.05.10 14:02
    • Актуально
    • Громада
  • 115

З 15 по 30 квітня у Калуській громаді проходив творчий конкурс «Дизайн Великодньої листівки міського голови!». А сьогодні, 10 травня, міський голова Андрій Найда зустрівся з юними художниками, які допомагали йому у створенні Великодньої листівки.

– Ми з командою довго роздумували над тим, якою ж має бути вітальна Великодня листівка, – розповідає А. Найда. – Хотілося, щоб вона була особливою. У вирішенні допомогли креативні працівники управління молоді та спорту Калуської міської ради. Вони запропонували організувати творчий конкурс на кращий дизайн листівки між мешканцями Калущини у 3 вікових категоріях: 1 – 10–18 років; 2 – 18–25 років; 3 – 25-35 років. Про цю подію ми повідомляли на офіційному сайті КМР та у соцмережах, заохочуючи художників до участі. 

За 15 днів надійшли неймовірної краси роботи від 30 учасників з Калуської громади та від 2 з Верхнянської. Різнобарв’я кольорів, різноманітні техніки виконання: рисунок, живопис, графіка. А найголовніше – старання, які були помітні в кожному малюнку. Обрати переможців було надскладно. Тим паче, що всі учасники – діти. 

Проте, все ж, як і передбачалося умовами конкурсу, було обрано 4-х переможців, малюнки яких стали основою вітальної листівки, за такими критеріями: оригінальність авторського задуму та його втілення;художньо-естетична цінність;художня майстерність, композиційне і кольорове рішення тощо; повнота розкриття художнього образу. 

Володаркою Гран прі стала 10-ти річна Софія Мізерак з роботою «Політ журавля». 

І місце здобула 9-ти річна Анастасія Богусевич з роботою « Паска в окопі». 

ІІ місце посіла 11-ти річна Вероніка Боденко з роботою «Писанкарки».

А на ІІІ сходинці творчого п’єдесталу – 11-ти річна Олександра Калініченко з роботою «Великодня Україна».  

– Уваги та подяки достойний кожен учасник, – переконаний міський голова А. Найда. – Сьогодні я мав величезну приємність потиснути руку всім художникам, подякувати, привітати та вручити їм подарунки. Щиро бажаю цим креативним, творчим та натхненним людям не загубити свого таланту, який подарований їм Богом. Розвивайтеся, надихайтеся, вдосконалюйтеся, а головне – нехай ваша улюблена справа приносить вам емоції щастя! 

Нагадаємо, конкурс мав низку важливих цілей: виявлення та підтримка обдарованої молоді, популяризації образотворчого мистецтва, розвиток творчого потенціалу дітей. 

До слова, доробки юних художників стали не лише окрасою самої Великодньої листівки, ними мали змогу милуватися всі мешканці та гості Калуської громади, адже малюнки були висвітлені на білбордах із вітанням з Великодніми святами.

Інші новини