17o

Мобілізація зусиль громади щодо ідентифікації та реагування на випадки гендерно зумовленого насильства

  • 2022.12.12 08:47
    • Громада
  • 268

Нещодавно, педагогічні працівники Сівки Калуського ліцею  взяли участь у тренінговому занятті на тему: "Мобілізація зусиль громади щодо ідентифікації та реагування на випадки гендерно зумовленого насильства", який провели соціальний менеджер Калуського міського центру соціальних служб, тренерка Національної тренерської мережі ГО «Ла Страда-Україна» Уляна Бялик,  практичний психолог Калуського міського центру соціальних служб Тетяна Бедрій та фахівець із соціальної роботи Наталія Чепіль.

Під час тренінгу учасники сформували навички виявлення та перенаправлення осіб, які постраждали від різних видів насильства, з особливою увагою до жінок і дівчат, які постраждали від ґендерно зумовленого, в тому числі домашнього насильства під час війни; а також отримаєте інформацію щодо розширення їх доступу до соціально-психологічних послуг.

Актуальність даної теми підтверджується великою кількістю бажаючих пройти навчання та реаліями сьогодення, адже саме з військовою агресією збільшилася кількість насильства та необхідність проводити просвітницьку роботу з даної теми, аби допомогти убезпечити від домашньої агресії та цькування.

Саме досконало обізнаний педагог зможе провести кваліфіковану роботу з учнями для уникнення подібних випадків насильства. 

Нагадуємо, що у Калуській міській територіальній громаді діє мобільна бригада соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства, контактний телефон: 0676003146.

Інші новини