21o

Мобілізація зусиль громади щодо ідентифікації та реагування на випадки ґендерно зумовленого насильства, з особливою увагою до домашнього насильства під час війни

  • 2022.10.21 13:56
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 323

Життя громади залежить як від економічних, так і від правових, і  соціальних факторів. У час війни загострюється ситуація не тільки в державі, а і у родинах. Одне з найганебніших явищ, яке створює життя нестерпним для людей - домашнє насильство, з якого постраждалій особі складно знайти вихід.  

З метою своєчасного виявлення та запобігання домашньому насильству 21 жовтня 2022 року соціальним менеджером Калуського міського центру соціальних служб,  тренером Національної мережі Ла Страда-Україна Уляною Бялик, практичним психологом Тетяною Бедрій та фахівцем із соціальної роботи  Калуського міського центру соціальних служб  Іванною Кручкевич проведено тренінг «Мобілізація зусиль громади щодо ідентифікації та реагування на випадки ґендерно зумовленого насильства, з особливою увагою до домашнього насильства під час війни» для працівників КЗ «Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Добродія Калуська»».

Тренінг показав надзвичайно актуальність проблеми домашнього насильства, особливо під час війни. Учасники активно обговорювали запропоновані кейси, наводили приклади із власного практичного досвіду, визначали шляхи вирішення проблем, порядок перенаправлення та висловлювали занепокоєння щодо відсутності само ідентифікації у постраждалих щодо до свого стану. Сподіваємось, що учасники тренінгу допоможуть тим, хто буде потребувати допомоги і зможуть кваліфіковано підтримати постраждалих.

Інші новини