13o

Відбулося чергове засідання ради з питань ВПО

  • 2024.05.23 09:31
    • Громада
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 141

Вчора, 22 травня, відбулося засідання ради з питань ВПО при Калуській міській раді. Спільно з міським головою Андрієм Найдою та його заступниками Наталією Кінаш та Богданом Білецьким обговорювали те, що наразі найбільше турбує переселенців, зокрема, питання житла.

Спілкувалися про зміни до закону щодо забезпечення житлових прав ВПО. Зокрема, створення інформаційної бази даних об’єктів нерухомого майна для проживання ВПО. 

Також говорили й про програму єВідновлення. А саме – алгоритм подання документів на отримання житлового сертифікату на компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій. 

Крім того, йшла мова про фінансово-кредитні механізми, як інструмент реалізації права на житло для ВПО за програмою єОселя.

Торкнулися й теми соціальної їдальні для ВПО у нашій громаді.

– Від початку повномасштабного вторгнення зі свого боку ми вживаємо всі можливі заходи для того, щоб забезпечити внутрішньо переміщеним особам відповідні умови проживання в нашій громаді, – підсумував міський голова Андрій Найда. – Надалі будемо намагатися всіляко їх підтримувати та комунікувати задля вирішення проблемних питань.

Інші новини