13o

Муніципальна інспекція інформує

  • 2023.09.06 13:21
    • Громада
    • Муніципальна інспекція інформує
  • 720

  З початком навчального року зросла і ділова активність в нашому місті. В зв’язку з цим, суттєво збільшилось число автотранспортних засобів, а відповідно і зауважень мешканців щодо стану паркування. Адже водії часто порушують правила паркування та залишають свої автівки в заборонених ПДР України місцях.  Це створює перешкоди як іншим учасникам дорожнього руху, так і мешканцям міста.

  З метою вжиття профілактичних заходів, 5 вересня 2023 року інспектори відділу муніципальної інспекції (Науменко С.С. Паламар В.Б.) разом з поліцейським офіцером громади лейтенантом поліції Площинець М.М. було  проведено спільний рейд-відпрацювання проблемних питань в сфері паркування транспортних засобів на вулицях м. Калуш.

  Виявлені порушення правил паркування є типовими, частково через неуважності водіїв, частково здійснені свідомо або із-за незнання Правил дорожнього руху. Під час спільного відпрацювання лише упродовж однієї години було зафіксовано 9 порушень п. 15.9 та 15.10 ПДР України. Інспекторами з паркування відділу муніципальної інспекції були виписані відповідні повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності, а поліцейський офіцер громади склав 1 протокол про порушення ПДР, зафіксоване в неавтоматичному режимі.

  Начальником сектору взаємодії з громадами Калуського районного відділу поліції, капітаном поліції Яцущаком Ю.І. та заступником начальника управління - начальником відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Костельним М.Й. під час обстеження напрацьовані пропозиції, щодо впорядкування та покращення стану паркування в місті, шляхом раціонального використання вже діючих паркувальних майданчиків. Зокрема це стосується локацій на пл.Героїв біля ЦОК «Прикарпаттяобленерго» та на вул. Хмельницького біля відділу ДРАЦС.

  Відповідні пропозиції, в тому числі щодо правильного означення паркувальних місць для осіб з інвалідністю, будуть передані на розгляд Координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху Калуської міської ради.

Інші новини