10o

У Калуському ліцеї №6 відкрили простір для проведення арттерапевтичних занять

  • 2024.03.13 16:52
    • Громада
    • Освіта
  • 99

Від сьогодні у Калуському ліцеї № 6 діє простір для проведення арттерапевтичних занять «Артклас «Будиночок художників»». Участь у відкритті взяли міський голова Андрій Найда, голова Калуської РВА та головою Калуської РВА Жанна Табанець та засновниця Благодійного Фонду «Українська єдність" Людмила Прощук.

Зазначений проект - результат напрацювань трьох учениць ліцею – Анастасії Созанської, Тетяни Будни та Софії Фронзей у Зимовій школі учнівського самоврядування. Навчання відбувалися онлайн на базі Львівського національного університету «Львівська політехніка» за сприяння ГО «Tech StartUp School». Організатори Зимової школи учнівського самоврядування – департамент освіти і науки Львівської ОВА, ГО «Tech StartUp School», Національний університет «Львівська політехніка» у партнерстві з Калуською міською радою та Калуською РДА. 

Ідея школярок «Артклас» - облаштування простору для проведення арттерапевтичних занять для школярів потрапила у 10 кращих. 

28 лютого у Львові дівчата захистили свою роботу й посіли ІІІ місце. Нагороджені грошовою премією в сумі 3 тис. гривень та дипломами.

Та на цьому команда ліцею не зупинилися. За ініціативи директорки закладу Віри Притуляк проект вирішили втілювати на практиці. Реалізувати його вдалося завдяки підтримці донорів – БФ «Українська єдність», засновницею та директоркою якого є Людмила Прощук. Зазначена спільнота стала головним джерелом фінансування. 

Сьогодні перше арттерапевтичне заняття у просторі провела досвідчена психологиня, гештальттерапевт, арттерапевт Оксана Кулик. 

А далі – арттерапію зі школярами буде проводити кураторка арт студії Тетяна Чайковська, учителька образотворчого мистецтва, керівниця гуртка декоративно-прикладного мистецтва. Психологічну підтримку надаватиме практичний психолог ліцею, арттерапевт Ірина Мельник.

У планах – протягом року залучити до арттерапії 1000 учнів різних вікових категорій. 

"Це надзвичайно корисна справа, особливо у часі сьогодення, адже «Будиночок художників» стане надійним місцем для того, щоб учні мали можливість відволікатися від реалій, набиратися сил та натхнення за допомогою мистецьких засобів. 

Щиро дякуємо ученицям, які працювали над проектом, директорці закладу Вірі Притуляк та всьому педагогічному колективу за всебічну підтримку учнівської молоді.

Окрема подяка БФ «Українська єдність», Людмилі Прощук за сприяння в реалізації ідеї", - зазначив міський голова Андрій Найда.

Інші новини