20o

Днями завершилися роботи щодо прочищення річки Млинівки на території Калуської міської ради за об’їзною дорогою на Івано-Франківськ

  • 2022.06.01 16:07
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 410

Адже саме в цьому місці водойма найбільше була поросла очеретом, деревами та кущами. Зазначені роботи проводяться з метою запобігання загрози підтоплення територій житлових масивів громади вже з 2019 року.

Цьогоріч за програмою «Охорона навколишнього середовища на 2020-2022 роки» було укладено два договори «Відновлення та підтримання гідрологічного режиму та санітарного стану річки Млинівка». Вдалося прочистити 105 метрів у ж/м Загір’я на вул. Гната Мартинця, 40 метрів у провулку Лісний й на вул. Врубеля ж/м Підгірки, 260 метрів на території Студінського старостинського округу та найбільшу ділянку - 1500 м від об’їзної дороги на Івано-Франківськ. Всього 1905 метрів річки в межах Калуської громади.

Загалом, за три роки на території Підгірок прочищено майже 90% водойми. Усі роботи здійснювалися підприємством «КАРПАТНАФТОБУД», директор Роман Безрукий.

Дуже важливо прочистити усю річку в районі самого житлового масиву. Проте, є проблема зі сторони мешканців, які самовільно захопили природоохоронну зону річки та обмежують доступ техніки до берегів. Комісією у складі працівників УЖКГ, управління земельних відносин та управління з питань надзвичайних ситуацій проводиться відповідна роз’яснювальна робота з жителями. В майбутньому все ж планується розчистити зазначену територію.

Також продовжаться роботи й щодо прочистки водовідних каналів річок Млинівка та Сівка, зокрема, і в мікрорайоні Загір’я.

Інші новини