5o

Міжрегіональний фестиваль "РЕТРО СМАК"

  • 2021.05.24 14:10
    • Культура
  • 408
Міжрегіональний фестиваль "РЕТРО СМАК" - унікальний, масштабний культурно-туристичний проєкт, який в такому форматі, в містах Долина та Калуш, відбувся вперше. 
Фестиваль проводився з метою збереження та відтворення технічних і культурних здобутків, популяризації та розвитку ретроруху, промоції локальної крафтової продукції та бойківського регіону в цілому відвідувачів.
Розпочали фестиваль із параду ретро-автомобілів. Понад 35 раритетних автівок проїхалися колоною містом та запаркувалися у сквері Комунального закладу Палац культури Мінерал . Фестиваль відкрив ініціатор автомобільного ретро параду та виставки, член ГО «Клуб любителів ретро автомобілів СТАНІСЛАВІВСЬКИЙ» - Ярослав Гретчак. 
З вітальним словом до учасників ретро фестивалю та калушан звернувся міський голова Андрій Найда. На згадку про перебування у місті Калуші власникам ретро автомобілів було вручено подяки та сувенірну продукцію. Фестиваль вийшов далеко за межі звичайної виставки машин і став унікальним видовищем з особливою атмосферою.
Відвідувачі фестивалю мали можливість подивитися на різноманітні авто – від спортивних до військових, послухати ретро музику у виконанні Віктора Левченка, гостя з Івано-Франківська Андрія Маврика, Тані Вариньової, Олі Сулимки, Соломії Кулик.
Наймолодші калушани насолоджуватись бульбашковим шоу, іграми та забавами з аніматорами, взяли участь у майстр-класі по виготовленню підсвідчників та склянок з використаних пляшок. Найголовніше, що вразило всіх учасників ретро фестивалю, це неймовірно колоритна  атмосфера і особливий дух єднання.
Інші новини