22o

Міський голова Андрій Найда та його заступниця Надія Гуш відвідали студентів ДНЗ "Сєвєродонецьке ВПУ" та родину з будинку сімейного типу, які знайшли прихисток у Калуській громаді

  • 2022.06.10 17:30
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 308

В одному із закладів освіти Калуської громади, шукаючи прихисток від війни, тимчасово оселилися студенти ДНЗ «Сєвєродонецький ВПУ» та родина із будинку сімейного типу.

   Міський голова Андрій Найда та заступниця міського голови Надія Гуш провели з ними зустріч для того, щоб почути, які проблеми турбують, та як посприяти подальшому їх вирішенню.

Із Сєвєродонецька та Рубіжного прибуло 15 дітей віком від 16 до 20 років, з яких четверо - випускники. За словами заступника директора ВПУ Тетяни Склярової, яка ними опікується, більшість юнаків та дівчат планує продовжити навчання на здобуття фахового ступеня молодшого бакалавра, решта – дистанційно будуть навчатися у зазначеному закладі професійної освіти. 11 з них позбавлені батьківського піклування, двоє із Рубіжанського професійного хіміко-технологічного ліцею, батьки чотирьох підлітків залишилися на окупованій території.

Родина із будинку сімейного типу проживає в кількості 6 осіб: мама-вихователь та п’ятеро дітей віком від 8 до 18 років. З початку війни усі разом евакуювалися за кордон. Але діти настільки хотіли назад, на рідну Україну, що наприкінці травня повернулися та знайшли тимчасовий прихисток у Калуській громаді. Усі діти продовж цього часу навчалися дистанційно та найбільше хочуть повернутися назад додому у Харківську область.

Наші гості під час спілкування висловили щиру вдячність працівникам закладу, в якому перебувають, та начальнику Служби у справах дітей Лесі Дзундзі.
Наразі хочуть відвідати музей Степана Бандери та краще познайомитися із історією Прикарпаття.

Віримо, війна скоро закінчиться! Кожна українська дитина заслуговує на щастя у вільній, незалежній Україн

Інші новини