21o

Митрофорному протоієрею Григорію Морозу - 75!

  • 2023.11.12 15:09
    • Громада
    • Культура
  • 196

 Сьогодні православна громада Калуша зібралася у Соборі Всіх Святих Землі Української, щоб привітати своїх духовних наставників з важливими подіями - 75 -літтям - отця Григорія Мороза, 50- літтям - отця Миколу та 23-річчям хіротонії - отця Федора.

   Духовного наставника православної Калуської громади, настоятель храму митрофорного протоієрея Григорія Мороза від усієї Калуської громади привітала заступниця міського голови Наталія Кінаш. Подякувала за багаторічну духовну працю, підтримку нужденних, допомогу військовослужбовцям, зазначила: "Щоб духовне зерно, яке сіяли, сієте, Ви продовжували сіяти при здоровому тілі , міцному здоров'ї ще не одне десятиліття. Многая і благая літа!".

   Отець Григорій зазначив, що бути милосердним не тільки обов’язок священника, а й кожного..." Я дивлюся на життя, як на пісочний годинник: нібито зверху повний і так по- легеньки тече, порожніє верхня його частина... Так і життя протікає непомітно і ти не можеш, здається, сконцентруватися на чомусь. І мені здається, що мені 20, в Ви кажете - 75! Я дякую Богові за вас".

   Міський голова Андрій Найда привітав отця Григорія словами: "Цей ювілей - свято не тільки для прихожан церкви, а й усієї Калуської громади. Отця Григорія шанують, люблять та поважають. Він є прикладом мудрості, наполегливості та щирості. Провідником, який своїм служінням об’єднує громаду з Господом". Адже саме завдяки старанням о. Григорія, 25 років тому в Калуші було зведено Собор Святих Землі Української Православної церкви України. Також 12 листопада - 50-ліття митрофорного протоієрея отця Миколи Мороза. Вітаємо, отче Миколо!

   Цього ж дня, 23 роки тому, декан Калуський ПЦУ митрофорний протоієрей, капелан Федір Мороз, також ступивши на шлях служінню Богові, став священником, пройшовши таїнство хіротонії. Щирі вітання кожному з вас, всечесні отці! Многії і благії літа! Собор Святих Землі Української ПЦУ м.Калуша

Інші новини