14o

Мистецтво з ароматом кави

  • 2023.07.11 17:26
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 297

Швидкий темп життя, різні міжособистісні стосунки, непорозуміння та складна ситуація в країні призводить до того, що ми емоційно виснажуємось і потребуємо розвантаження, переключення та приділення часу для себе.

Працівниками мобільної бригади, яка діє при Калуському міському центрі соціальних служб, за підтримки UNFPA, Уряду CANADA, БФ «Butterfly» (вул. Героїв України 9а) та Дитячої точки СПІЛЬНО, яка діє за підтримки UNICEF (Калуський ліцей № 7) було проведено тренінгове заняття, для вагітних жінок та медичних працівників жіночої консультації  СП «Пологовий будинок» КНП «Калуська ЦРЛ», на якому присутні мали змогу ближче познайомитись з історією кави та кавового живопису як мистецтва, переключитись з повсякденних клопотів на релакс, навчитися запобігати емоційному вигоранню, отримати секрети техніки малювання, почастуватись кавою та створити власні чудові малюнки.

Своєю легкістю та доступністю матеріалів кавовий живопис зачарував присутніх. За допомогою міцної кави з додаванням гвоздики та кориці, кожен зміг створити дивовижну монохромну картину.

         Кавовий живопис є одночасно і арома-, і арт-терапією. Аромат улюбленого напою створив затишну атмосферу, пробудив фантазію та надихнув присутніх на приємні образи, а медитативний процес малювання занурив кожного у власний внутрішній світ, відволік від буденних проблем та розкрив нові грані їх творчих здібностей.

Інші новини