15o

Мистецтво незламних. У Калуші буде фестиваль «Театральна весна-2024»

  • 2024.03.27 16:52
    • Громада
    • Культура
  • 72

У Калуші відбудеться шостий благодійний фестиваль «Театральна весна-2024». На відвідувачів чекає насичена програма, куди увійдуть різнопланові постановки. Але головне, наголошують організатори, — це можливість допомогти нашим Захисникам.
«Театральна весна-2024» відбудеться у неділю, 31 березня, у ПК «Юність». Початок о 15:00.


— Ми започаткували «Театральну весну» у далекому 2011 році. Спершу показували постановки нашого театру «Легенда», — пригадує ініціаторка фестивалю, режисерка Народного аматорського театру «Легенда», начальниця відділу культури, навчальних закладів, бібліотечної та музейної справи управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради Леся Піцик. — Пізніше ми запрошували до участі чимало гостей, надавали кілька локацій, фестивалі тривали тижнями. Зараз такої можливості немає, але хочемо показати, що театр — це мистецтво незламних. Театри працюють і їх відвідують навіть у найскрутніші часи. Чому? Тому що це школа непідробних емоцій.


Головна мета фестивалю — благочинність. Під час заходу організують збір коштів на закупівлю дронів для 79 батальйону 102 бригади ТРО.
У неділю на сцені ПК «Юність» представлять різнопланову цілісну програму, куди будуть залучені 16 колективів із нашої громади. Це, зокрема, Народний аматорський театр «Легенда», Народні молодіжні театри «Silentium» і «ЛюбАрт», Народний драматичний колектив Народного дому села Вістова, а також колективи із Пійла, Голиня, Боднарова, Кропивника, театрали із Підгірок, Хотіня, Загір’я. Окремої уваги заслуговуватимуть і дитячі колективи: зразковий дитячий театр «Чарівник», «Ляльковий портал» із бібліотеки-філії для дітей, творчий дует із Калуського ліцею №7. Із нетерпінням очікують на виступ і наймолодші учасники із театральної студії «Браво +».


— Ми маємо на меті показати театр у різних аспектах. Кожен із колективів представить по фрагменту зі своїх постановок. Вони будуть різні за жанром і тематикою. У програмі — українська і зарубіжна класика, а також актуальні постановки за творами сучасних авторів. Буде і драма, і комедія, і сценічні композиції, і хореографія, і музика, і поетичне слово, і ляльковий театр, і сценічна взаємодія дорослих і зовсім юних акторів. Кожен знайде для себе дещо особливе, — переконує Леся Піцик. — Крім того, облаштуємо окрему локацію у фойє палацу культури «Юність». Там плестимуть маскувальну сітку і «кікімори». Їх, разом із зібраними коштами, передамо нашим Захисникам.


Організатори фестивалю обіцяють багато вражень, емоцій і приємних несподіванок.

Заплануйте на неділю театр!

Інші новини