28o

Міський голова зустрівся з автором стартапу Bank of Memories Андрієм Меланчиком та калушанами Мар’яною Ковальчук й Владиславом Цюпою з приводу створення у нашій громаді цифрових пам'ятників загиблих Героїв

  • 2023.01.10 13:14
    • Громада
    • Герої не вмирають
  • 557
  Питання збереження пам’яті, а особливо про наших захисників, які віддали своє життя за Україну, як ніколи актуальне. А теперішні діджитал-можливості цьому сприяють. Сьогодні відбулася важлива зустріч з автором стартапу Bank of Memories Андрієм Меланчиком та калушанами Мар’яною Ковальчук й Владиславом Цюпою.
   На рахунку зазначеного проєкту вже багато досягнень. У Калуській громаді, власне, вони запропонували створити цифрові пам’ятники для загиблих Героїв. Контент для одного із захисників – Юрія Ковальчука вже готовий.
   Як це працює? Є фотографія (чи пам’ятна дошка) з QR - кодом, скануючи його потрапляєш у мобільний додаток Bank of Memories, у якому і розміщені відео-історії життя людини. Додавати матеріали в додатку можна й самому, попередньо зареєструвавшись.
  У Калуші цим планують зайнятися Владислав Цюпа й Мар’яна Ковальчук, які вже створюють громадську організацію «Спогади України».
   А практично це можна буде спробувати найближчим часом, адже планується зробити першу оцифровану пам’ятну дошку калушанину Юрію Ковальчуку у Калуському ліцею №5, де навчався загиблий. Його сестра Мар’яна особисто розробила сценарій відео, повернувшись із-за кордону після загибелі брата. Юрій Ковальчук віддав своє життя за Україну 2 жовтня 2022 року біля села Ізюмське Харківської області.
Інші новини