8o

Міський голова Андрій Найда провів зустріч з заступником директора департаменту – начальником відділу теплопостачання Міністерства розвитку громад та територій України Олександром Тронем, на якій обговорили питання підготовки до опалювального сезону 2022/2023 рр.

  • 2022.09.06 15:30
    • Актуально
    • Житлово - комунальне господарство
  • 281
Зустріч відбулася з ініціативи заступника директора департаменту – начальника відділу теплопостачання Міністерства розвитку громад та територій України Олександра Троня, який ще є представником Штабу з підготовки до опалювального сезону 2022/2023 рр, який створений при Кабінеті Міністрів України. Разом з посадовцями з Департаменту розвитку громад та територій обласної військової адміністрації – ✔Ольгою Масляк (заступниця начальника управління),✔ Романом Дуничем (заступник директора),✔ Богданом Демковичем (начальник відділу інженерного забезпечення та перспективного розвитку управління) обговорили ситуацію щодо підготовки до опалювального сезону у нашій громаді.
⬆️Відрадно, що увага з боку держави до проблем проведення цьогорічної кампанії з підготовки до зими є суттєвою. Адже ситуація в країні, як зазначав Олександр Тронь, є непростою. І щоб знизити максимально ризики дестабілізації теплопостачання, які можуть бути пов’язаними з військовою агресією, урядом утворений відповідний Штаб, який співпрацює з кожною громадою зокрема.
І мета сьогоднішнього візиту в Калуш полягала власне у з’ясуванні всіх проблемних питань, вирішення яких лежить на державному рівні.
????Перш за все – це стабілізація роботи Калуської ТЕЦ, забезпечення її вугіллям. Олександр Тронь запевнив, що питання ТЕЦ на особливому контролі в Міністерстві розвитку громад та територій. Всі організаційні моменти, що пов’язані із завершенням передачі новому власнику ТОВ «Костанза»,✅ вже на фінішній прямій. При потребі (для запуску ТЕЦ) – ❗держава зарезервувала вугілля в обсязі 20 тис. тонн.
Також обговорили ситуацію щодо оптимізації роботи комунальних котелень, яка триває в нашому місті, можливості придбання дров для котелень на альтернативному паливі тощо.
Також міський голова висловив побажання представнику Мінрегіону ➡️про вдосконалення механізму компенсацій різниці в тарифах, про потребу регулювання цін на дрова та інше.
Після зустрічі делегація відправилась безпосередньо на Калуську ТЕЦ.
Інші новини