8o

Міський голова Андрій Найда зустрівся зі співзасновником громадської організації "Move Ukraine" Джоном Шморгуном та представником Міжнародної організації з міграції Валентином Сєкачовим

  • 2023.01.20 13:00
    • Громада
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 155

Під час зустрічі говорили про те, як уже користуються переселенці відремонтованим та обладнаним цією організацією прихистком в с.Мостищі, про схожий проект у Калуші, який вже на завершальній стадії, і про плани MoveUkraine, які ця організція хоче ще реалізувати у нашій громаді.

   Джон Шморгун розповів, що вони вже відзвітували перед донорами за проведену роботу. І підкреслив, що благодійники, які дають кошти на реалізацію проектів, цілком задоволені та збираються найближчим часом навідатися в нашу громаду, щоб подивитися на результат спільної роботи. Водночас, це дає підстви й далі планувати роботу на нових об’єктах (що не використовуються з різних причин), які б могли слугувати надалі соціальними установами, прихистками для ВПО тощо.
   І сьогодні вже можна привідкрити трішки завісу над цими планами – це ремонт і переобладнання під швейний цех однієї з будівель у с.Боднарів, це масштабний проект перевтілення одного з дошкільних закладів у Калуші, утеплення геріатричного центру та волонтерського центру ГО "Чисті серця Калуш".
Звичайно, що ці задуми потребують ще затвердження на рівні донорських і благодійних організацій, з якими співпрацюють MoveUkraine. Однак, є на сьогодні всі підстави вважати, що вони стануть реальністю, бо з такими людьми, які об’єднані метою допомоги, можна й справді досягати успіху.
   Щирі слова вдячності Джону Шморгуну і Валентину Сєкачову за колосальну допомогу, Мар’яні Думенко, яка координує злагоджену роботу наших партнерів, та всім причетним до змін, що відбуваються в нашій громаді.
А про наступні кроки нашої з MoveUkraine співпраці будемо інформувати далі.
Інші новини