19o

Міський голова Андрій Найда зустрівся з керівником австрійської організації «4x4 – HILFE» паном Даніелем Муралер

  • 2022.09.20 15:34
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 291
Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну свою руку допомоги подавали різні країни та міжнародні організації. І дуже добре, що наші друзі з-за кордону продовжують дбати про українців.
    Одна з таких організацій 4x4 - HILFE з Австрії. Україну від початку війни її очільник пан Daniel Muraler разом з друзями відвідали вже восьмий раз. З собою привезли дитяче харчування, засоби гігієни та теплий одяг для дітей.
   Починаючи з березня 2022 року, зазначена організація забезпечила перебуванням в Австрії 182 українців.
    І сьогодні міський голова Андрій НАЙДА спілкувався з паном Даніелем про надання прихистку людям, які в Україні через війну змушені були покинути рідні домівки чи опинилися в складних життєвих обставинах. Благодійник зазначив, що українців, яким вони допомагають облаштуватися в Австрії, безоплатно забезпечують проживанням, харчуванням, медичним наглядом. З метою вирішення питань щодо соціалізації з біженцями проводяться навчальні тренінги.
 Разом з Daniel Muraler та представниками громадської організації "Чисті  серця Калуш" обговорили подальші кроки щодо налагодження зв’язків та співпраці. Австрійська організація «4x4 – HILFE» планує в листопаді знову запропонувати допомогу українцям з надання прихистку.

Інші новини