12o

З дітьми з Новогродівки зустрівся міський голова Андрій Найда

  • 2024.01.11 13:23
    • Громада
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 101

  Діти з Новогродівської громади сьогодні повертаються на рідну Донеччину.

   Це вже втретє діти зі східних областей, які проживають поблизу зони бойових дій, приїжджають у Калуську громаду. Відволіктися та перезавантажитися від тих страшних реалій, в яких їм доводиться жити – важливо. Вже сформувалася добра традиція - напередодні від’їзду юних гостей відбувається зустріч з міським головою, щоб поспілкуватися про враження та мрії.

   «Сьогоднішня зустріч була незабутньою. Новогродівці подарували нам справжнє вертепне дійство, яке стало черговим свідченням того, що на Донеччині живуть справжні українці, які ніколи не прагнули змінювати свою культуру та ставати частиною безкультурної московії», - повідомив міський голова Андрій Найда. Кожен із 19 дітей, а також і їх наставниці розповіли про те, чого найбільше прагнуть. І, однозначно, це – Перемога!

   Мирне небо вільної країни – спільна мрія українців. Юні новогродівці надзвичайно талановиті, активні, творчі та ерудовані. Діти є переможцями численних конкурсів та олімпіад. І навіть попри війну вони не зупиняються на своїх досягненнях, а навпаки прагнуть здобувати нових успіхів. Співдружність двох громад започаткована досить таки давно. Ще з часів появи в Новогродівці першого пам’ятника Тарасові Шевченку, який був виготовлений та встановлений спільними зусиллями Калуської і Новогродівської громад. А з недавнього часу Новогродівка – місто-побратим Калуша. Єднаємося на шляху до Перемоги, і наша єдність нероздільна, попри всі намагання ворога.

   Разом – до Перемоги!

Інші новини