21o

Міський голова Андрій Найда провів зустріч з представницею французької неурядової організації «Прем'єр Уржанс Інтернасьональ» Оленою Бородаєвою

  • 2023.04.19 08:55
    • Громада
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 195
  Вчора,  18 квітня, міський голова Андрій Найда провів зустріч з представницею французької неурядової організації «Прем'єр Уржанс Інтернасьональ» Оленою Бородаєвою.
  Ця організація, як розповіла наша візитерка, надає гуманітарну допомогу людям країн світу, які постраждали внаслідок стихійного лиха, економічної кризи та військових конфліктів. Тому вони сьогодні в Україні. А наша громада стала першою на Прикарпатті, куди з пропозицією допомоги приїхали благодійники на запрошення ГО «Чисті Серця Калуш».
   В чому полягатиме робота «Прем'єр Уржанс Інтернасьональ»? Проект насправді дуже цікавий та вельми затребуваний. Насамперед, це мобільна медична бригада  для ВПО, в якій працює лікар, медсестра, психолог, фармацевт і соціальний працівник.
    Лікар загальної практики може оглянути пацієнтів, виписати потрібні ліки, оформити направлення до вузького спеціаліста. Буде змога зробити кардіограму, аналізи на цукор, гемоглобін та холестерин. Бригада забезпечуватиме пацієнтів медикаментами. Фаховий психолог надаватиме консультації, соціальний працівник зможе допомогти визначити інші потреби людей та допомогти їх вирішити.
    Важливо, що проектом «Прем'єр Уржанс Інтернасьональ» запланована видача паліативних та гігієнічних наборів для вразливих категорій населення (і не тільки для ВПО). А ще – розглядатимуть можливості надання інших видів матеріальних допомог (це може бути обладнання для прихистків, шелтерів, побутова техніка тощо).
    Під час зустрічі досягнуто домовленості про подальші кроки для налагодження більш тісної співпраці.
Інші новини