9o

Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги у фокусі уваги міського голови Андрія Найди

  • 2023.10.25 11:32
    • Актуально
    • Громада
    • Охорона здоров'я
  • 175

  Про позитивні зміни та перспективи.

   Повернувшись з відрядження, міський голова Андрій Найда першочергово завітав до центру первинної медико-санітарної допомоги (міська поліклініка), щоб у ході ранкового об’їзду аналізувати стан справ закладу, успіхи, проблеми та потреби. Спільно із заступницею Наталією Кінаш поспілкувалися з керівництвом закладу – Михайлом Гаврилишиним та Тарасом Бандурою.

   Поступово поліклініка набуває європейського зразка. І це надзвичайно приємно. Зокрема, ще на початку року тут придбано 2 біохімічних аналізатори, які дозволяють проводити велику кількість обстежень. Також поліклініка перейшла на забір матеріалу для аналізів еко таймерами. Цей процес сконцентрований в одному кабінеті, що є неабиякою перевагою для пацієнтів.

  Ознайомилися й з роботою біохімічної та клінічної лабораторій. Відрадно, що в закладі впроваджена й новітня система клінінгу (калуська поліклініка одна з перших в Україні, де застосовується такий підхід), яка дозволяє оптимізувати процес прибирання. Адже алгоритм автоматично генерує програма за заданими параметрами конкретного медичного приміщення з відповідними вимогами.

   У підвальному приміщенні поліклініки частково здійснений капітальний ремонт. Це дало змогу обладнати тут сучасну пральню. Встановлені нові пральні машини із автоматичним дозуванням засобів для прання, дезінфікуючих засобів, що майже повністю не потребує людського втручання у цей процес. Загалом у закладі позитивна фінансово-господарська ситуація, що є свідченням грамотної фінансової політики. Із необхідних потреб закладу – новий рентгенівський апарат. Міський голова пообіцяв посприяти, щоб він з’явився.

  Обговорили й ініціативу зведення модульного ФАПу в селі Довге-Калуське. Також варто зазначити, що наразі розробляється проектно-кошторисна документація на встановлення автономного опалення у медичних закладах.

Інші новини