7o

Днями міський голова Андрій Найда взяв участь у зборах трудового колективу Калуської ТЕЦ на запрошення профспілки підприємства

  • 2022.07.28 11:15
    • Громада
    • Економіка
  • 551
Привід для зустрічі не з найкращих, адже ситуація з виплатами заробітної плати на підприємстві дуже складна.
  Як відомо, Фонд державного майна продав єдиний майновий комплекс державного підприємства "Калуська теплоелектроцентраль - Нова" за 801 млн. грн. ще минулого року. Його переможцем стала донецька компанія "Костанза", яка взяла на себе і певні зобов’язання:
зберегти основний вид діяльності підприємства щонайменше протягом 5 років;
• погасити борги із заробітної плати та перед бюджетом;
• погасити прострочену кредиторську заборгованість підприємства;
• не допустити звільнення працівників з ініціативи власника чи уповноваженого ним органу щонайменше протягом 6 місяців.
  Однак, працівники підприємства ще з квітня цього року не отримують заробітну плату. За відсутності коштів підприємство не має можливості повноцінно підготуватись до наступного опалювального сезону (а це тепло наших осель, державних та муніципальних установ та організацій на території Калуша).
  Прикро, що представників від Регіонального відділення ФДМУ по Івано-Франківській області та ТОВ «Костанза» на зустріч не прибули.
Тут, особливо, й переповідати не треба, про що говорили працівники підприємства. В їх словах – відчай та зневіра. І це зрозуміло кожному, адже працювати і не отримувати тривалий час заробіток в такий складний період є великою проблемою.
  На жальоргани місцевого самоврядування  не мають таких повноважень, щоб вирішити це питання якимось управлінським рішенням. Але, міський голова Андрій Найда пообіцяв докласти максимальних зусиль для вирішення ситуації щодо проблем ТОВ «Костанза» та державного підприємства "Калуська теплоелектроцентраль - Нова" шляхом налагодження якнайшвидшої комунікації та звернень до державної влади вищого рівня. Слід діяти негайно.
    А вже 27 липня міський голова разом з головою Івано-Франківської ОВА Світланою Онищук невідкладно виїхали Києва, де зустрілися з міністром розвитку громад і територій Олексієм Чернишовим. Результатом стало те, що міністр дав доручення під керівництвом обласної військової адміністрації ????організувати зустріч з представниками ТОВ «Констанза», Регіонального відділення ФДМУ, керівництва ТЕЦ, міського голови і керівництва профспілки ТЕЦ для проведення перемовин щодо якнайшвидшого вирішення проблемних питань підприємства.

Інші новини