8o

Міський голова Андрій Найда вручив подяки калушанці Надії Лінді та її чоловікові-бельгійцю Тіму Вербергту за гуманітарну допомогу українцям

  • 2022.09.21 16:25
    • Громада
  • 213
Подякувати людям, які шукають всі способи та засоби за кордоном допомоги українцям – це найменше що ми можемо зробити!
    Раніше вже повідомлялось, як мешканці містечка Бакхаут ( Boechout) у Бельгії з початку війни згуртувалися для надання гуманітраної допомоги Україні.❗ І це завдяки калушанці Надії Лінді, яка там мешкає. Разом із чоловіком-бельгійцем Tim Verbergt організували волонтерський хаб. І вже від березня відправили на Україну ➡️більше 30 тонн харчів, одягу, засобів гігієни, медикаментів, корму для тварин та ін.
    Волонтери ГО «Громадський рух «Мій двір» сортували та перенаправляли допомогу в зони активних бойових дій, захисникам на передову, мешканцям нашої громади.
☑У Бельгії волонтерка працює у фірмі логістики морських перевезень. Навіть співпрацюють і з Одесою. Зазначає, що й на роботі люди активно долучалися до благодійності.
   Найперше було дві поїздки 5 бусами до кордону України, там їх зустрічали, перевантажували та везли в Калуш, Івано-Франківськ, Львів. У червні це вже була повна вантажівка – 16 тонн. Дехто з бельгійців так розчулився воєнною ситуацієї в Україні, що самостійно почали збирати та везти вантаж в Україну.
????Свою роботу подружжя волонтерів з Бельгії будуть продовжувати. Зокрема, планують допомагати адресно нашим захисникам. Перебуваючи в Україні, Надія Лінда зустрічається з віськовослужбовцями, спілкується, вивчає запити.
❗Щира вдячність нашим бельгійським друзям за співпереживання, згуртування та надання гуманітарної допомоги.
Разом ми сильніші

Інші новини