14o

Міський голова Андрій Найда провів робочу зустріч щодо впровадження в нашій громаді новітніх технологій зі зберігання електроенергії

  • 2022.12.01 13:34
    • Економіка
  • 316

Сьогодні, напевно, кожен має розуміння, що виробництво, акумулювання та зберігання електроенергії – беззаперечно є важливою складовою національної безпеки та пріоритет економіки для кожної громади.

   В цьому контексті змінюється і національне законодавство. Вже в червні цього року набули чинності норми закону щодо розвитку установок зберігання енергії, якими визначено поняття діяльності зі зберігання енергії, окреслено види діяльності у цій сфері. Цей документ став першим законом з водневого євроінтеграційного пакету, що передбачений Угодою про Асоціацію з ЄС, і дуже важливим кроком до синхронізації української енергосистеми з європейською ENTSO-E.
   А Калуська громада може стати однією з перших, де з’являться установки зберігання електроенергії. Принаймні про це ми вже почали домовлятися з групою компаній – потенційних інвесторів. Черговий етап ділових перемовин відбувся напередодні з Андрієм Проніним – керівником ТзОВ «Стем Солар», який є уповноваженим від товариств-інвесторів «Акумен» та «Семаргла». Наступним кроком до реалізації проекту новітніх технологій зі зберігання електроенергії буде обговорення на рівні депутатських комісій і фракцій та ухвалення відповідних рішень.

Інші новини