10o

Прийняли, як рідних людей - гості із Попасної їдуть із Калуша з найкращими враженнями. ВІДЕО

  • 2023.11.03 16:00
    • Громада
    • Освіта
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
    • Трансляції
    • Відео
  • 325
Їхній ліцей – пошкодили. Їхнє місто – окупували і знищили.
????Утікати від війни довелося учням Попаснянського ліцею №20, що на Луганщині. Зараз вони живуть у різних містах України. Однак, тримаються разом завдяки навчальному закладу, який працює дистанційно. На осінні канікули вирішили мандрувати разом.
????У Калуській громаді відгукнулися на прохання керівниці ліцею Олени Терпелюк приїхати на відпочинок, і організували для гостей цікаву і насичену тижневу програму.
Минулих вихідних у Калуш прибуло 15дітей із Попасної віком від 11 до 17 років. Їх супроводжували двоє дорослих. Гостями опікувалися працівники Служби у справах дітей.
✨Діти відвідали цікаві туристичні місця, зокрема, і Карпати. У нашій громаді долучилися до розважальних, культурних, мистецьких, спортивних заходів, багато спілкувалися із однолітками. Саме спілкування, якого так не вистачає у нових для більшості дітей містах, найбільше тішило відпочивальників. А також — гори, які багато хто побачив уперше.
????????На завершення відпочинку сьогодні, 2 лисопада, діти і їхні наставники побачили і близькі серцю степові краєвиди на світлинах полеглого воїна-фотографа Максима Бурди, що експонують у виставковій залі Калуша.
Місцеві митці організували для дітей цікаву майстерку.
✅За кружкою какао мали зустріч із Калуським міським головою Андрієм Найдою. Поділилися враженнями, отримали приємні дарунки і загадали спільне бажання: якнайшвидшої Перемоги.
????Їхнє місто, вірять попасняни, відбудують, і вони обов’язково запросять у гості. Тим часом, мріють повернутися і до Калуша. А дехто навіть – залишитись, і облаштувати тут попаснянський квартал.
????????Жити зараз! Працювати на Перемогу!
Інші новини