У нашій громаді реалізовуватиметься проект «Інтегровані соціальні послуги та реагування на COVID-19», що діє за підтримки ЮНІСЕФ

  • 2022.10.18 15:54
    • Соціальна сфера
  • 223
Ми підтримуємо соціальні ініціативи від громадських організацій, благодійних фондів – все, що сприяє благополуччю мешканців громади та передбачає надання допомоги усім, хто потребує.

    Тому позитивно сприйняли й пропозицію щодо співпраці з Міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині». Співдія передбачає реалізацію у громаді проєкту «Інтегровані соціальні послуги та реагування на COVID-19» («Спільно. Соціальні послуги для сімей в громаді»), що діє за підтримки ЮНІСЕФ.

  В чому суть?

  Під допомогою розуміється безкоштовне надання психологічної допомоги, соціального супроводу та гуманітарної допомоги. Реалізація програми розпочнеться найближчим часом.

  Ініціатором та організатором впровадження ідеї в життя виступила директор Калуського центру соціальних служб Галина Дидич.

  Координатор проєкту є Дмитро Дерев’янко. Проєкт «Спільно» почав діяти у 2018-2019 роках в громадах Луганської та Донецької областей, які були поруч із зоною бойових дій. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну «Unicef» та партнери домовилися про репрограмування проєкту і він почав діяти в регіонах, які почали приймати ВПО.

   У місті буде створено дитячу точку «Спільно», де спеціалісти соціальної сфери надаватимуть інтегровані соціальні послуги, в тому числі й мешканцям старостинських округів з виїздом безпосередньо за місцем призначення. Плануються й навчання (тренінги).

     Передбачається, що проект буде реалізовуватися до 28 лютого 2024 року.

   Міський голова Андрій Найда: "Переконаний, що підписаний сьогодні меморандум про наміри й взаємодію між нашою громадою й зазначеною організацією сприятиме покращенню доступу дітей, молоді та їх родин, особливо найбільш вразливих (дітей з інвалідністю, вимушено переміщених осіб та родин, які перебувають у складних життєвих обставинах) до соціальних послуг. Адже наша громада збільшилася і мешканці потребують допомоги".

Інші новини