13o

Міський голова Андрій Найда, Калуська міська рада, виконавчий комітет, депутатський корпус вітають Калуський осередок Пласту із 110-ою річницею з дня першої Пластової присяги

  • 2022.04.12 15:38
    • Громада
    • Відео
  • 905

«110 років ми робили і продовжуємо робити все, що в наших силах, для перемоги України», - зазначають учасники Пласту.

Із початком повномаштабного військового вторгнення РФ в Україну осередок діє як Штаб гуманітарної допомоги Пласту в Калуші, діяльність якого спрямована на щоденну допомогу Україні та відданість пластовій присязі – бути вірними Богові та Україні, жити за пластовим законом та допомагати іншим.

На відео ми  можемо побачити як Пташата гніздечка Хухи бажають сили та незламності духу захисникам нашої української землі, а старші пластуни печуть печиво, яке потім будуть куштувати наші захисники.

Калуська міська рада, виконавчий комітет, депутатський корпус вітають Калуський осередок Пласту із 110-ою річницею  з дня першої Пластової присяги та бажають всім українцям мирного неба над головою, а також висловлюють  щиру вдячність за постійну підтримку наших захисників.

Нагадаємо, «Пласт» — це національна скаутська організація України, метою якої є сприяння всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі.

Пластову присягу на вірність Україні вперше склали 10 юнаків у Львові 12 квітня 1912 року. Традиційно цей день вважають днем народження організації. Зараз Пласт існує у 24 країнах світу та в 108 населених пунктах в Україні. Калуський осередок Пласту налічує близько 100 учасників.

 

Інші новини