21o

Місцевої комісією з питань формування пропозицій щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевому бюджету забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа затвердила список осіб, які претендуватимуть на про грошову компенсацію за належні для отримання житлові приміщення загальною сумою 1 184 037,40 грн.

  • 2021.07.16 14:57
    • Соціальна сфера
  • 356

На позачерговому засіданні виконавчого комітету Калуської міської ради 14.07.2021 року затверджено Положення про місцеву комісію з питань формування пропозицій щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевому бюджету забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа та її склад.

            Дане питання стосується виконання постанови Кабінету Міністрів України від 26 травня 2021 року № 615“ Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків ”.

15.07.2021 під головуванням заступника міського голови Надії Гуш  відбулося засідання міської комісії з питань формування пропозицій стосовно потреби щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевому бюджету на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.  

Комісія керуючись постановою  Кабінету Міністрів України від 26 травня 2021 року № 615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків» та враховуючи критерії Порядку та Умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам сформувала та затвердила список осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на квартирному обліку в списку осіб, які користуються правом позачергового одержання жилих приміщень.                        До  списку ввійшли 4 особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (віком від 23 до 35 років) для, яких визначено  грошову компенсацію за належні для отримання житлові приміщення загальною сумою 1 184 037,40 грн.

Розрахунок грошової компенсації проведено на підставі п. 4 Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, враховуючи виплату грошової компенсації на умовах співфінансування з державних, місцевих бюджетів та/або інших джерел, не заборонених законодавством, для осіб від 23 до 35 років – 70% граничної вартості житла.

Протокол міської комісії з питань формування пропозицій стосовно потреби щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевому бюджету на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа від 15.07.2021 № 1, затверджено рішенням виконавчого комітету Калуської міської ради  від 16.07.2021 №217.

Інші новини