22o

Про розвиток ветеранської політики

  • 2024.05.18 14:15
    • Громада
  • 97

17 травня у Лисецькій громаді міський голова разом з очільниками громад Прикарпаття та сусідніх областей спілкувались з командою Всеукраїнської асоціації громад щодо розвитку ветеранської політики. 

Цей навчально-інформаційний захід проходив у рамках проекту ВАГ « Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад – до ефективної національної політики». 

У часі сьогодення ветеранська політика - один із ключових аспектів, який повинен бути впроваджений у кожній територіальній громаді. Звичайно, спроможності у всіх різні, але дбати про людей, які повертаються з війни - справа пріоритетна за будь-яких умов. 

«Сьогодні ми окреслили основні сторони, з якими стикається і ветеран, і громада, коли відбувається перехід з військової служби до цивільного життя. Це цілий комплекс: проблематика фізичного і психологічного здоров’я, працевлаштування, освіта. Тут надважливо, щоб держава діяла спільно з громадами», - розповів міський голова Андрій Найда.

Безсумнівно, повинен бути й індивідуальний супровід ветеранів, що здійснюється кваліфікованими фахівцями, які забезпечують комплексний супровід військовослужбовцю. Реінтеграція ветеранів передбачає, щоб учасник бойових дій повертався до повноцінного життя. У Калуській громаді вже діє «Ветеранський простір», тож, хто ще не звертався, а відчуває потребу – вас завжди там чекають. 

Ще однією платформою для спілкування на важливі теми були відкриті збори Івано-Франківського обласного відділення Всеукраїнської асоціації громад. 

Обговорили актуальні для місцевого самоврядування питання щодо проектів законодавчих актів про допомогу Захисникам, проблеми лісової галузі та інше.

Інші новини