22o

На традиційній нараді зі старостами обговорили важливі питання

  • 2024.05.17 14:51
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 89

17 травня відбулася нарада з очільниками старостинських округів під головуванням секретаря міської ради Віктора Гільтайчука за участю керівників структурних підрозділів.

Розпочали із заходів з успішного завершення 2023-2024 навчального року. Основна сесія національного мультипредметного тесту розпочалася 14 травня і триватиме до 25 червня. За підсумками засідання організаційного комітету з проведення дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура» змагання проводитимуться відповідно до положення, з таборуванням, яке планується у с. Вістова. 24 травня відбудеться традиційне свято обдарованої молоді «Я рідного міста примножую славу», як підсумок участі дітей у різнопланових конкурсах, олімпіадах за навчальний рік. Його проведення планується на території міського парку культури та відпочинку ім. Івана Франка. Для обслуговування шкільних стадіонів визначили важливим укласти угоди з КП «Спорт-Арена». Тривають зустрічі з освітянськими колективами щодо оптимізації закладів освіти. Зміни є неминучими у призмі реорганізації освітньої галузі на державному рівні. 

Одна з найбільшим проблем – стан дорожнього покриття. Зважаючи на ситуацію в країні, можливий тільки ямковий ремонт або картами, поновлення розмітки. Зокрема, планується таким чином відремонтувати орієнтовно 3 км в с. Студінка. 

Працівники КП «Спорт-Арена» продовжують упорядковувати стадіони в селах. У вівторок, 21 травня, представники від УЄФА у Голинському ліцеї проведуть тестування для школярів. До участі запропонували долучиися учням Пійлівського, Тужилівсього, Боднарівського ліцеїв та Сівка-Калуської гімназії. За підсумками заходу заклади зможуть отримати спортивний інвентар.

Надія Гуш, заступниця міського голови, зазначила, що на рівні області піднімалося питання розвитку бадмінтону, як виду спорту. Та запропонувала розглянути питання створення секції на базі ДЮСШ Калуської міської ради.

20 травня о 13:30 год у Тужилівському ліцеї відкриють інтерактивну дошку Герою Ігорю Лавріву. Незабаром у с. Бабин-Зарічний буде встановлено пам’ятний знак розстріляним мешканцям під час ІІ світової війни.

Під час наради ще раз наголосили на попередженні виникнення стихійних сміттєзвалищ на територіях старостинських округів. А також на те, що триває пожежонебезпечний період.

Старости коротко проінформували про стан справ в округах. Серед проблем назвали закриття поштових відділень, йдеться, зокрема, про с. Студінку. Вирішили звернутися з клопотанням до керівництва Укрпошти щодо сприяння у позитивному вирішенні питання.

Інші новини