29o

Добігла кінця третя зміна «Мінерленду». 11 серпня з цієї нагоди у міському парку ім. І. Франка відбулося дійство

  • 2023.08.11 19:43
    • Культура
  • 180

Десятки дітей, накатившись досхочу на каруселях, під музику обсипали один одного яскравими сухими екологічними фарбами та фотографувалися з пістрявими плямами на обличчях та одязі. Байдужим не залишився ніхто. Таким барвистим акордом завершилась третя табірна зміна, в ході якої чудово і змістовно відпочили 220 дітей. З них 65 – пільгових категорій (із сімей військовослужбовців, діти-сироти та напівсироти, малозабезпечені та внутрішньо переміщені особи). Їхнє перебування в таборі було безкоштовним. Для решти дітей батьки оплачували вартість харчування.

   Через несприятливі погодні умови у серпні організатори не змогли відвезти дітей на деякі заплановані екскурсії. Проте, діти «відірвались по-повній» на паркових атракціонах, які відновили роботу після тимчасової перерви, спричиненої негодою. Побували діти у музеях міста, взяли участь у пленері художників. А ще було багато спортивних ігор та розваг (бадмінтон, марафон, орієнтування...). І багато подарунків. Усі без винятку діти зміни отримали солодощі.

   Ідейний натхненник і організатор табору, директор ПК «Мінерал» Алла Терещенко вдячна всім меценатам і спонсорам. Особливу подяку складає міському голові Андрієві Найді: «За сприяння, яке полягає у великій відповідальності за безпеку і охорону дітей. Адже для забезпечення діяльності «Мінерленду» працювали усі служби міста (медики, рятувальники, освітяни, заклади культури, харчування, спортивні установи, підприємці).» Зразкова організація роботи табору, на переконання Алли Терещенко, може слугувати прикладом для інших міст.

   Під час урочистого закриття табірної зміни відзначили кращих юних спортсменів та журналістів, а заступниця міського голови Надія Гуш щиро подякувала організаторам і висловила впевненість, що історія «Мінерленду», як соціального проєкту, продовжиться під час наступних канікул – восени, взимку, навесні.
   Нагадаємо, що цей чудовий дитячий відпочинок став можливим за підтримки Калуської міської ради, ПК «Мінерал», ГО «Чисті серця Калуш», Собору Всіх Святих Землі Української ПЦУ.

Інші новини