21o

Олександр Лимаров – один із багатьох військових, які в межах програми “Medevac” перебувають на лікуванні у Норвегії

  • 2023.10.18 16:40
    • Охорона здоров'я
  • 220
???? Він – дитячий лікар-ортопед за фахом, але за покликом душі – справжній воїн світла. Свій лікарський халат Олександр Лимаров змінив на піксельну форму, коли окупанти вперше увірвалися в Україну зі своїм “рускім міром”.
   З 2016 року у складі піхоти він брав участь у важливих боях на Бахмутському напрямку. Відбивав від окупантів села Кримське, Зайцеве, а також стримував лінію оборони на Світлодарській дузі.
  Там же отримав своє перше поранення. Ворожий осколок зайшов глибоко в ногу. Щоб зберегти рухливість ноги, лікарі вирізали 15 см кістки зі стегна та вийняли порваний м’яз.
  Після травми боєць ще рік був на фронті. Потім повернувся до цивільного життя, але в дитячу ортопедію не повернувся, вирішив стати рятувальником.
  ❝Я розумів, що на пожежах я потрібен. Це саме те місце, де я можу щось зробити, не дивлячись ні на що❞, – розповідає про зміну професії Олександр.
Під час повномасштабного вторгнення Олександр спершу брав участь у звільненні Київщини, а згодом – знову одягнув піксель і поїхав захищати від окупантів український Схід. Були бої за Покровське, Білогорівку, Кремінну і врешті… друге поранення у ногу, в районі Серебрянського лісництва.
Зараз Олександр знаходиться на лікуванні у Норвегії. Туди бійця відправили за безоплатною програмою лікування українців за кордоном. П’ятий місяць іноземні лікарі борються з інфекцією та грибком, що живе у кістці травмованої ноги. Позаду вже лишилось 37 операцій та найголовніше – загроза ампутації ноги.
  Олександр – один із багатьох військових, які в межах програми “Medevac” перебувають на лікуванні у Норвегії. Там українським бійцям, які отримали бойове поранення, надають безоплатне лікування та допомагають у відновленні.
   ❗ Якщо ви чи ваші рідні отримали бойову травму та потребуєте лікування за кордоном – ви можете подати заявку на сайті МОЗ: https://cutt.ly/twiXq2pX

Міністерство охорони здоров'я України

Інші новини