13o

Храм Святого Архистратига Михаїла УКГЦ відзначив 110-річний ювілей

  • 2023.11.08 17:00
    • Актуально
    • Громада
    • Культура
  • 203

 Золотий купол храму святого Архистратига Михаїла уже 110 років височіє над узголів’ям Калуської громади.

  Щодня сюди приходять сотні вірян, об’єднуючись у молитві до Господа.

  Воєдино зливаються молитовні переспіви, втішаючи серце і душу навіть у часи найбільшої скрути. Храм завжди був тим місцем, яке наближає до Господа - святим місцем. Цього листопадового дня на подвір’ї храму святого Архистратига Михаїла було велелюдно, урочисто та щемливо.

  Символічні дати в історії людства завжди згуртовували людей. 110 річниця храму стала для нашої громади ще одним приводом об’єднатися. Особливо й те, що відзначаємо такий знаменний ювілей поруч із храмовим святом у громаді - Собором Архистратига Михаїла. В осяянні таких світлих подій по-особливому лунала Архиєрейська Божественна літургія. Торкалася душі, дарувала віру, укріплювала надію на бажану Перемогу України.

  Очолював це священне дійство Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, Владика Володимир Війтишин. Під час літургії відбулася церемонія таїнства поставлення в священнослужителі трьох достойників. У такій урочистій атмосфері із неабиякою приємністю привітали настоятеля храму о. Михайла Бігуна з іменинством та з 50-літтям його служіння Богові у священичому сані, 30 з них - в церкві Архистратига Михаїла, а також священнослужителів, прихожан парафії Собору із 110-літнім ювілеєм та храмовим святом.

  Міський голова Андрій Найда подякував Всечесному отцю Михайлу за духовний провід, вірне служіння Господу, за невтомну працю всієї парафії. Архиєпископ вручив почесні нагороди. Зокрема, о. Михайлові Бігуну - грамоту Верховного Архиєпископа Києво-Галицького Святослава з нагоди 50-річчя священства.

  Владика Володимир Війтишин відзначив за вагомий внесок для добра і розвитку парафії та щиру жертовність у парафіяльній спільноті й першого заступника міського голови Мирослава Тихого. Це була світла, щира літургія, яка мала своє логічне завершення – спільне виконання молитви за Україну.

  Нехай наш Небесний воїн Архистратиг Михаїл благословляє усіх Захисників, які боронять Українську Землю!

Інші новини