9o

Налагодження співпраці зі шведським містом Векше обговорили на онлайн-зустрічі

  • 2023.09.28 12:20
    • Громада
    • Економіка
  • 149

У червні поточного року міський голова Калуша Андрій Найда взяв участь у міжнародному форумі, що відбувся у Швеції і був присвячений шляхам відбудови України.

Презентуючи там нашу громаду, як успішну в напрямку роботи з ВПО, релокованими підприємствами, перспективну щодо бізнес-контактів, мав нагоду познайомитися з представниками міста Векше. Це знайомство отримало логічне продовження, обумовлене обопільною зацікавленістю щодо налагодження партнерства між двома громадами. 

Як результат, 27 вересня в ході онлайн зустрічі було обговорено заходи з підготовки проєкту меморандуму про побратимство громад та спільну участь у грантовому конкурсі, оголошеному шведським міжнародним центром місцевої демократії. 

Місто Векше за кількістю населення співмірне з Калушем. Розташоване воно у південній Швеції, поміж двома озерами. Одне з «найзеленіших міст Європи», з розвинутою скляною та лісовою промисловістю, універстетський центр.

Проведена онлайн зустріч засвідчила, що спільні напрацювання Векшенської та Калуської громад обов’язково мають призвести до вдалої реалізації важливих проєктів! Відрадно, що діяльність, спрямована на залучення міжнародних партнерів, вкотре дає позитивний результат.

Інші новини