18o

МІСЬКИЙ ГОЛОВА АНДРІЙ НАЙДА У ЛЬОВОВІ ВЗЯВ УЧАСТЬ У КРУГЛОМУ СТОЛІ "МІСТА ДЛЯ ЛЮДЕЙ"

  • 2023.09.14 09:20
    • Громада
  • 262

   Круглий стіл «Міста для людей», організований банком «UkrEximBank» відбувся у Львові.

  Міський голова Калуші, спільно з міськими головами Західної України, теж долучився до роботи. Збитки України від війни уже становлять понад 150 млрд гривень. І з кожним ракетним обстрілом — зростають.

   «Усі прекрасно розуміємо, що безпекова складова на першому місці. Наступними є складові соціальної інфраструктури, житла, комунальних послуг, — наголосив Андрій Найда. — Для усіх українців, які зараз закордонном, а це, за різними підрахунками, від 4 до 7 млн осіб, саме вони і стануть визначальними у прийнятті рішення щодо повернення додому після нашої Перемоги. А тому ми вже зараз повинні працювати у всіх напрямках, щоб наші люди поверталися.

  На зустрічі констатували: дохідні частини бюджетів надалі зменшуватимуться. При цьому, потрібно буде підтримувати життєдіяльність громад. Обговорили можливість отримання пільгових кредитів (5-7-9%) на придбання техніки, обладнання для комунальних підприємств та лікарень у громадах. Очікують кредитних пропозицій від банку. Їх обговорюватимуть із депутатами Калуської міської ради під час складання бюджету на 2024 рік.

Інші новини