32o

Німецький Ліппштадт відтепер місто-побратим Калуської громади. ВІДЕО

  • 2023.11.16 11:08
    • Актуально
    • Соціальна сфера
    • Економіка
  • 170

  15 листопада міський голова Калуша Андрій Найда і мер німецького міста Ліппштадт Арне Моріц підписали меморандум про соціальне партнерство. Два міста офіційно стали побратимами!

  «Щиро вдячний усій громаді та меру міста Арне Моріцу за потужну підтримку українського народу в часі війни. За допомогу Калуській громаді, нашому геріатричному центру! Вірю, що й надалі наша співпраця буде дуже плідною!» - зазначив під час підписання угоди Андрій Найда.

   У відповідь Арне Моріц повідомив, що дуже радий особисто познайомитися з міським головою міста Калуша Андрієм Найдою, а також, що: «є можливість підписати особисто меморандум про солідарне партнерство між Калушем та Ліппштадтом. Підписуючи цей меморандум ми раді всіляко допомагати калуській громаді та Україні. Народ Німеччини стоїть на боці України та буде підтримувати вашу країну, яка змушена боротись з російським агресором». Відразу після підписання меморандуму (!) муніципалітет міста-побратима спрямував фінансову допомогу (3050 євро) Калуському геріатричному центру. За певний період часу до цієї знакової події калуська сторона звернулась із проханням підтримати новостворений соціальний заклад.

  Ініціатори благодійної справи - мисливське товариство м. Ліппштадт – з відповідю не забарились! Зворушливо, що кошти німці збирали усією громадою... За словами директора Калуського геріатричного центру Василя Ільницького, ця допомога є дуже потрібною. Адже соціальна установа потребує обладнання, інвентаря, медикаментів.

  Станом на сьогодні оформлено документи на перебування у геріатричному центрі 21 внутрішньо переміщеної особи похилого віку. Дружні контакти з Ліппштадтом виникли торік завдяки Почесному консулові Угорщини на Прикарпатті Василеві Вишиванюку, Генеральній консулці України в Дюссельдорфі Ірині Шум та управлінню економічного розвитку Калуської міської ради. У січні поточного року калуська громада отримала від партнерів велику партії допомоги: сім потужних генераторів й інший гуманітарний вантаж.

  Калушани щиро вдячні всій громаді Ліппштадту та мерові міста Арне Моріцу за надану допомогу та підтримку!

ВІДЕО

Інші новини