13o

Підписано меморандум про співпрацю у сфері управління побутовими відходами

  • 2023.11.22 16:10
    • Актуально
    • Громада
    • Міжнародна співпраця та побратимство
  • 200

   Івано-Франківська область стала учасником пілотного проекту, що націлений на ефективне вирішення екологічних питань. Зокрема, – це будівництво сміттєпереробних підприємств, роздільне сортування сміття та безпечне поводження з відходами.

  Сьогодні, 22 листопада, міський голова Андрій Найда спільно з міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Русланом Стрільцем, головою ОВА Світланою Онищук та головами територіальних громад Івано-Франківщини підписали меморандум про співробітництво у зазначеному напрямку.

  У рамках цього проекту задля ефективності та конкретних дій об’єднали свої зусилля п’ять громад Прикарпаття: Калуська, Бурштинська, Городенківська, Косівська та Надвірнянська.

  «Ми підписали меморандум про співпрацю задля чистого майбутнього. Об’єднуючись, робимо великий крок назустріч європейським стандартам щодо збереження чистоти довкілля», - зазначив міський голова Андрій Найда. Надалі напрацьовуватиметься механізми щодо створення на території нашої області сучасних потужностей з оброблення побутових відходів та вирішення інших питань у сфері управління побутовими відходами. «Є перспектива будівництва цих потужностей, зокрема й у нашій громаді. І це неабияк важливо! Адже на шляху до Європи необхідно забувати про полігони, натомість будувати нову систему очищення довкілля. Важливо зазначити, що ми прагнемо бути екоіндустріальними лідерами Прикарпаття. Власне, такі наміри ми внесли в стратегію розвитку Калуської громади.

  У нас розвивається багато потужних підприємств, тож важливо, щоб кожне було екологічним, - наголосив очільник Калуської громади. Участь у цьому проекті – це надзвичайно позитивна перспектива, що сприятиме поліпшенню стану довкілля не лише нашої громади, країни, але й усієї планети.

Інші новини