12o

У Калуській міській лікарні з’явилося нове обладнання

  • 2023.08.25 17:00
    • Актуально
    • Громада
    • Охорона здоров'я
  • 194

    Відтепер у Калуській міській лікарні є сучасний біохімічний автоматичний аналізатор.   

   Цей прилад дозволяє оцінити функцію внутрішніх органів (печінки, нирок), а також рівень в організмі глюкози, холестерину тощо. Новопридбане обладнання може здійснювати необхідні аналізи одночасно для 60-ти пацієнтів. Це значно пришвидшує та покращує роботу лабораторії. Всі процеси апарату автоматизовані, тож точність у результатах забезпечена.

   Ще один новий прилад – аналізатор електролітів. Що дозволяє визначати в крові людини наявність життєво важливих електролітів, таких як: калій, кальцій, залізо, хлориди. Дана купівля обладнання відбулася за кошти місцевого бюджету за програмою розвитку та фінансової підтримки КНП « Центральна районна лікарня Калуської міської ради Івано-Франківської області». Загальна вартість -1 899 000,00 грн.

  Міський голова Андрій Найда, який особисто оглянув нові медичні прилади зазначив: «Відрадно, що тепер Калуська міська лікарня має повний спектр сучасної лабораторної діагностики, яка допоможе вчасно та ефективно здійснювати необхідні дослідження".

   За наявності електронного направлення від сімейного лікаря чи вузького спеціаліста будь якого закладу, обстеження тут можна пройти безоплатно.

Інші новини