30o

Медичні огляди дітей перед школою чи садком проводитимуть лікарі первинної медичної допомоги

  • 2023.11.23 13:02
    • Охорона здоров'я
  • 156

   Відповідно до затвердженого Порядку проведення медичного огляду дітей та інших осіб для зарахування їх до закладу освіти, дитячого закладу оздоровлення та відпочинку https://ips.ligazakon.net/document/RE40738?an=38 відтепер усі базові обстеження дитина може пройти у сімейного лікаря.

   Таке бстеження включає збір анамнезу, повне фізикальне обстеження, перевірку наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів, а також вимірювання зросту та маси тіла, дослідження гостроти зору, слуху (шепітна мова), постави та плантографії. Інші обстеження, клінічні та лабораторні дослідження призначаються за показаннями або за вимогами закладу освіти. Сімейний лікар на основі проведених обстежень формує узагальнений висновок про стан здоров’я, надає рекомендації щодо фізичної активності та рівня фізичного навантаження, рекомендації щодо додаткових обстежень, лікування (за наявності показань), профілактичних щеплень, режиму харчування дитини тощо. Для отримання довідки дитина має отримати усі щеплення згідно з Календарем профілактичних щеплень.

  Медичні огляди для зарахування дитини до дитячого садка або школи є обов’язковими. За їх результатами видаватимуть документи єдиного зразка. Довідка видається на підставі даних медогляду дитини, якщо немає медичних протипоказань для її перебування в цьому навчальному закладі. Медогляди для вступу в інші заклади освіти будуть проводитися лише у разі, якщо це вимагається самим закладом чи умовами вступу.

Інші новини