14o

МАТЕРІ ПОЛЕГЛИХ ГЕРОЇВ ІЗ КАЛУСЬКОЇ ГРОМАДИ ОТРИМАЛИ БЛАГОСЛОВЕННЯ ВІД БЛАЖЕННІШОГО СВЯТОСЛАВА

  • 2024.08.05 11:46
    • Громада
  • 47

Матері Героїв із Калуської громади долучилися до ХІ Всеукраїнської Патріаршої прощі, що відбулася у Крилосі 4 серпня.

Вони долучилися бо Божественної Літургії, яку відслужив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, а також 16 архієреїв із різних куточків України.

Опісля — мали зустріч із Патріархом. — Для нас було дуже важливо взяти участь у цьому заході. Звідти ми повернулися із теплими спогадами, хорошими враженнями, — розповідає мати полеглого Героя Володимира Кушлика, голова ГО «Сім’я Героя Калуша» Ірина Кушлик. — Для нас виділили окрему зону, звідки ми мали нагоду у комфорті відбувати Літургію, детально спостерігати за Богослужінням. На прощі панувала світла, піднесена атмосфера добра. Потім ми мали зустріч із Блаженнішим Святославом.

Він давав нам благословення, дарував іконки. Він дуже влучні слова добирав, які проймали до самого серця. Під час Прощі також відбулося освячення шести автомобілів для Українського війська. Патріарх поблагословив українських Воїнів та подякував за те нелегке служіння, яке вони звершують, боронячи Українську державу від російської агресії. На актуальні теми родини Героїв могли поспілкуватися із керівництвом Івано-Франківської ОДА. Мали також відпочинок у Галицькому національному природному парку.

Проща у Крилос — не перша проща, яку відвідали матері полеглих Героїв із Калуської громади. Вони також мали нагоду побувати на прощі у Гошеві. Із Калуської громади до прощі долучилися 29 матерів полеглих Героїв. Вони висловлюють вдячність міському голові Калуша Андрію Найді і Калуській районній військовій адміністрації за організацію поїздки.

Інші новини