26o

Маленька перемога ГО «Школи волонтерів» Калуського міського центру соціальних служб у великій, добрій справі

  • 2021.08.09 13:20
    • Громада
  • 373

Самотність, хвороба, бідність, безробіття, втрата родинних зв'язків, надзвичайна ситуація чи збройний конфлікт - будь-яка людина, яка потрапила у скрутну ситуацію, може звернутися до пункту обміну одягом «Чисті серця» та отримати не тільки гуманітарну допомогу, але і соціально-психологічну підтримку.

ГО «Школа волонтерів», яка діє при Калуському міському центрі соціальних служб взяла участь у поданні заявки для проходження  попереднього відбору проєкту «Пункт обміну дитячим одягом «Чисті серця»» на актуальність ідеї для громади та відповідність зазначеним пріоритетам від Британської ради.

Далі автор проєкту соціальний менеджер Калуського міського центру соціальних служб Уляна Бялик, пройшла попередній відбір (до 25 проєктів), взяла участь у навчанні по всім аспектам проєктної діяльності, серед яких: бюджетне планування проєкту, залучення додаткового фінансування, робота з волонтерами, комунікації проєкту та ін. Обов’язковою умовою для участі у цьому етапі було проходження онлайн-курсу «Проєктний дизайн для соціальних ініціатив» на платформі ВУМ.

 Далі відбулося голосування за проєкти на сайті activecitizens.in.ua, де Калуська громада підтримала запропонований проєкт.

І останній етап включав в себе захист Уляною Бялик проєкту «Пункт обміну дитячим одягом «Чисті серця»», де вона стала переможцем у обласному пітчингу, який фінансуватиметься Європейським Союзом та Британською Радою в межах проєкту  «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості», що надасть змогу здійснити ремонт приміщення та зберігати речі в належному стані.

Завдяки даному проєкту вдасться для Калуської територіальної громади організувати роботу пункту обміну одягом, що також приведе до згуртованості в громаді та підвищення якості життя вразливих груп населення. У громаді буде формуватися толерантне ставлення одне до одного, люди будуть більш доброзичливими, адже у них з’явиться ще один простір для комунікації та взаємодопомоги.

Даний пункт включає в себе  дві місії: благодійну -  допомога людям, які цього потребують, а другу -  екологічну - ми даємо одягу друге життя.

Наш проєкт уже пройшов апробацію, і ми уже на шляху до здійснення нашої мрії, тому, що це дуже важливо для нашої Калуської територіальної громади. Тільки спільними зусиллями ми допоможемо вразливим категоріям та зробимо наше місто кращим!

Інші новини