9o

Майстер-клас з писанкарства «Як Великдень на дворі, так писанка на столі»

  • 2022.04.20 16:13
    • Соціальна сфера
  • 534

Старі люди кажуть: доки люди писатимуть писанки, доти у світі існуватиме любов. Хто б міг подумати, але цій традиції тисячі років! Дотепер вважають, що писанка приносить щастя. Саме тому ними обмінюються та дарують їх рідним та друзям.

Напередодні Великодніх свят, 20 квітня 2022 року працівники Калуського міського центру соціальних служб організували та провели майстер-клас з писанкарства для дітей з категорії внутрішньо переміщених, де вони мали змогу створити власну писанку і принести трохи радості для себе і своїх близьких.

На майстер-класі з дітками говорили про писанкарство – давнє обрядове весняне дійство, познайомили з обрядами, що пов’язані з написанням та використанням писанок. Торкнулись  теми символів, їх походження та значення. 

Неважливо, чи ти вмілий майстер писанкарства, чи ти людина, яка ніколи не тримала в руках писачка - головне мати бажання творити та вкласти в неї частинку своєї душі.

У дружній атмосфері, допомагаючи один одному, дітлахи ознайомилися з традиціями нашого народу і навчилися творити писанки. Жоден з учасників не залишився осторонь цієї справи, і з великою цікавістю занурився в царину розпису елементів писанки.

Нехай все буде Україна!

Інші новини